Rebalancing®praktijk LeefRuimte

Wat is Rebalancing?

Rebalancing wat letterlijk betekent "weer in evenwicht komen" is een vorm van lichaamswerk. Via het lichaam aandacht hebben voor wat er in jou leeft. Misschien denk je bij lichaamswerk aan massage en ontspannen worden door een ander. In Rebalancing heeft het lichaamswerk niet zoveel te maken met massage in die zin. De sessies vinden plaats in een heel andere context. Het werk heeft zeker het aspect van ontspanning als je diepe spierspanning kunt ervaren en loslaten, maar dat is niet het doel. Rebalancing geeft je de mogelijkheid om lichamelijke en geestelijke spanningen en de oorsprong ervan te voelen en er in te ontspannen. Het is dan ook zo dat je tijdens een sessie gevoelens die opkomen gewoon voelt, er niet tegen vecht maar in erin probeert te ontspannen. Je word je bewust van de gevoelens die zich aandienen waardoor er helderheid ontstaat op dat gevoel.

Het gaat hier vaak om gevoelens die ontstaan zijn in de kindertijd. Als kind word je namelijk geboren met een natuurlijke mate van levendigheid, spontaniteit en onbevangenheid. Wanneer je opgroeit, ben je kwetsbaar en beinvloedbaar. Om te overleven pas je jezelf aan de verwachtingen van de omgeving aan en houd je in wat door anderen niet geaccepteerd of gewaardeerd wordt. Ieder mens maakt dit mee om zijn weg te vinden in het leven. Het inhouden is niet goed of fout, wel beinvloedt dit jouw manier van leven vaak ook als je ouder wordt en kan het je belemmeren om werkelijk jezelf te zijn.

Naast jezelf aanpassen, maak je intense gebeurtenissen mee als geboorte, ziekte, overlijden en verandering van levensfase en werk. Ook kun je moeite hebben of vastlopen in het dagelijks contact met mensen om je heen. Of je hebt moeite met de stroom van gedachten, gevoelens en ervaringen in je leven en kunt moeilijk accepteren wat er in je leven gebeurt.

Al deze belevingen kunnen leiden tot psychische en lichamelijke klachten/pijn, spanning, gebrek aan (zelf)vertrouwen en vreugde, veel denken en minder voelen, het inhouden van je ademhaling en het ontstaan van energieblokkades. Het bepaalt je LeefRuimte. Waar je je wel of niet bewust van bent. Je lichaam en geest zijn hierdoor uit hun natuurlijke evenwicht en dat kost veel energie.

Tijdens een sessie kun je dus hiernaar op onderzoek gaan naar wat er leeft in jouw ruimte. Dit onder begeleiding van mijn afgestemde aandacht voor jou in de aanraking en aanwezigheid, ondersteund met gebruik van diverse lichaamswerk-/ massagetechnieken, bodyreading, zelfonderzoek, stilte, ademhaling en systemisch werk.

Door de ervaringen die je bewust voelt in een sessie leer je jezelf beter kennen en zo in het dagelijks leven meer of beter te luisteren naar jouw lichaam. Verder is de ervaring dat je gaat merken dat je je beter kan ontspannen en je vertrouwen en bewustzijn ruimer worden. Deze ruimte zorgt ervoor dat je energie zo vrijer kan stromen en je meer in contact komt met wie je eigenlijk bent, je "ik ben" kracht waar je oorspronkelijke spontaniteit, vertrouwen, kracht en levenslust wonen.

Ik nodig je dan ook uit om je eigen "ik ben" te mogen komen ontdekken en zo je LeefRuimte te ervaren en verruimen.

Annemiek

Praktijkadres

Molenweg 5A

6067 EL Linne

tel 06-10485545

disclamer

Rebalancing®praktijk LeefRuimte

© 2015 jouw website algemene voorwaarden links