Rebalancing

Wat is rebalancing

Rebalancing valt onder de noemer lichaamsgerichte psychotherapie. Het leren luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Met Rebalancing ga je aan den lijve ervaren en onderzoeken wat bijvoorbeeld je vastgeroeste patronen of triggers zijn, maar ook trauma’s, relatieproblemen, vastlopen in je werk of studie, burn out, hooggevoeligheid, angststoornissen of fysieke klachten kunnen onderwerp van onderzoek zijn.

Tijdens een sessie gaan we op zoek naar de kern van datgene wat er in het dagelijkse leven zo in de weg zit. Al samen pratende gaan we op onderzoek in het lichaam en voelen waar deze ‘verkramping’ zit. Door hierop te focussen  kunnen de gevoelens en ervaringen die in dat gebied in je lichaam aanwezig zijn aan de oppervlakte verschijnen. Aanraking met massagetechnieken van dat gebied van het lichaam op de massagetafel maakt dat alles aan emoties en ervaringen wat hieraan verbonden is in beweging komt en word je je bewust van dat wat je daar ‘weggestopt’ hebt. Door dit proces samen te doorvoelen creëer je dan op dat moment de mogelijkheid om deze gevoelens opnieuw te ervaren in een andere setting en kan het transformeren, omdat je er nu aandacht en ruimte aan geeft. Eigenlijk werkt het lichaam zo dat dat wat gevoeld wordt geleefd wil worden. Dan komt dat gevoel letterlijk naar buiten en is er meer vrijheid en leefruimte voor jezelf beschikbaar.

Ben je nieuwsgierig naar een ervaring of heb je nog vragen over iets wat er bij jou speelt? Bel of mail me via het contactformulier. Dan kunnen we samen kijken wat er nodig is.

Een sessie

Een sessie begint met een kopje thee en even landen alvorens we aan de slag gaan. Voorafgaande aan de eerste afspraak heb je een intakeformulier ingevuld, dit scheelt veel extra vragen stellen en geeft mij vooraf de gelegenheid om me goed voor te kunnen bereiden en af te stemmen op jou en het proces wat zich vervolgens gaat ontvouwen. Dan gaan we aan de slag. Ik neem je mee op reis in je lichaam door te focussen op wat er  nu speelt in je leven en wat dit aan gevoelens voortbrengt in welk gebied van jouw lichaam. Daar waar het ‘interessant’ wordt zoomen we dieper in op dat wat daar te ervaren is. Vervolgens  nodig ik je uit op de massagetafel om dit gebied waar het speelt ook met mijn handen aan te raken waardoor jij nog beter kan waarnemen en je bewust wordt waar dit gevoel echt over gaat en te ervaren waar het vandaan komt.

Rebalancing gaat over aanraken met aandacht, met voelende handen, afstemmend op de energie van de degene die aangeraakt wordt. Hoe meer jij openstaat voor dat wat aan het oppervlak wil komen hoe meer ik ruimte kan maken om het er te laten zijn, opdat het kan transformeren. Ik combineer de aanraking met vragen stellen over dat wat je ervaart, dit werkt verdiepend op hetgeen er speelt. Een gevoel omschrijven kan bijvoorbeeld gaan over welke kleur, geur, vorm, textuur, grootte het heeft, we maken er een ‘levend’ beeld van waardoor het tastbaar wordt. 

Aan het einde van de sessie mag je nog even kort op jezelf in stilte navoelen. Vervolgens rond ik de sessie af en indien nodig plannen we een vervolgafspraak in.