Systemisch Werk

Systemisch Werk

In mijn werk als Rebalancer is het aanraken van het lichaam een onderdeel van een sessie. Echter er wordt veel meer aangeraakt dan alleen het lichaam, jij bent niet alleen je lichaam. Het gaat vooral om de ‘gevoelde ervaring’  en die woont in ons ‘zijn’ in onze ziel. Hier huist ook onze verbinding met het familiesysteem, ons lichaam vertegenwoordigd zeg maar ook het systeem waar je mee verbonden bent. De lijn van je vader en zijn vaders en de lijn van je moeder en haar moeders. Deze verbindingen kunnen verstoord zijn door gebeurtenissen in jouw leven of dat van jouw ouders of zelfs het leven van jouw grootouders. In feite gaat dit tot 7 generaties terug.

Om een voorbeeld te geven het kan zijn dat je het heel onprettig vindt om alleen te zijn terwijl je niet weet waarom je dit gevoel ervaart, er is niet echt een reden toe. De oorzaak kan dan bijvoorbeeld liggen in het feit dat ergens in de familielijn iemand overleden is en iedereen in de familie daarover gezwegen heeft. Doodgezwegen, maar het gemis is wel voelbaar door de familielijn heen en uit zich hier dus hier in het nu nu bij jou in het gevoel van alleen zijn.  Tijdens een sessie kan het dus zijn dat we gevoelens die verbonden zijn met het systeem aanraken. Hier kunnen we dan naar kijken, door op de massagetafel  via het lichaam het systeem aan te raken op zielsniveau of met een  individuele 1 op 1 familieopstelling naast de tafel. Hierbij volg ik mijn intuïtie wat het meest passend is voor dat moment. 

 

 

“Als we het lichaam aanraken verbinden we ons ook met de ziel. Aandacht voor de essentie van de mens, de ziel, biedt de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief te kijken naar wat je tegenkomt in het leven. Of het nu gaat om fysieke klachten, gevoelens die zich opdringen of thema’s in je leven die telkens terugkeren: door de diepere betekenis ervan te kunnen ervaren, openen zich nieuwe mogelijkheden.”

Het Veld van Aandacht